B50 - High-Low Gradient Office

 
Our restoration of this 1950’s building in Lynbrook, Long Island, breathes new life into what was once a large bank, to create the new headquarters for a Swiss freight logistics company. The renovation focused on all new and efficient systems alongside insulating the building envelope. New thermally high performing windows were installed throughout, with added attention to their sound properties, due to the proximity of the site to the Long Island Railroad.

During an initial demolition phase, we discovered 16 foot floor plates that had been hidden by 8 foot dropped acoustic ceilings. Our design focused on exposing all the additional space to create an airy and light feeling, even at the center of the deep floor plates.


Offices and conference rooms wrap the perimeter of the space, but are enclosed by glass to ensure natural light still bounces into the central open office. 






A gradient of soft hues of grey carpet on the floor and felt baffels on the ceilings work to dampen sound and a new travertine stone stair connects to a previously disconnected mezzanine, on which we created a new kitchenette and break room.





Architect: CO Adaptive Architecture
MEP Engineer: ABS Engineering
Structural Engineer: ADOF Engineers
General Contractor: Aerial Design and Build
Finished Photos: Peter Dressel
Furniture: Office Furniture Heaven
40 Park Street, #204 Brooklyn, NY 11206
347.586.0455
hello@coadaptive.co